Kikki, pruu ja tinne minulle kerrottiin kotiin tultuani monta kertaa ja kysymyksiini aiheesta vastattiin kyllä. Ei siis jäänyt epäselväksi, että poissa ollessani puurolautanen (pruu) oli heitetty lattialle (tinne=sinne) sillä seurauksella, että meni rikki (kikki).

Hyvin asian ilmaisu käy, vaikka kahta sanaa peräkkäin ei varsinaisesti sanotakaan. Saattaa kyllä sanoa vaikkapa houhut äi (siis äitin housut), mutta välissä on aina jonkinmoinen tauko.

Tuon lautasasian kanssa samoihin aikoihin totesi kukku (siis hukkui) ja kun kysyin, mikä, vastasi vauva. Olin siis avannut tietokoneen, jossa taustakuvana tytön kuva ja kun avasin päälle netti-ikkunoita, vauvan kuva hukkui.

Perjantaina muskarireissulla vietiin postiin kirjeitä ja nähtiin sitten isänikin ohimennen. Pikkuihminen taisi ihmetellä vaan, kun pappa yhtäkkiä siihen tupsahti, eikä sanonut hänelle mitään. Papan mentyä totesi kuitenkin, että pappa ja vähän myöhemmin, että kukku. Kukku tarkoittaa sekä huppua että hukkumista. Huppukin papalla oli, mutta oli siinä vaiheessa jo kaukana, joten taisipa tarkoittaa hukkumista, kun heiluttikin päälle.

Mummun kanssa tyttö puheli puhelimessa eilen pitkät pätkät, kun omin luvin vastasi puhelimeeni mummun soittaessa.