Meillä tehtiin juhannukseksi vahdinvaihto. Isä oli töissä ja äiti kotona pikkuihmisen kanssa. Juhannusaattona käytiin kaupassa ja pakattiin tavarat. Vajaan tunnin päiväunetkin neiti nukkui vaunuissaan. Heräsi ihan hiljakseen ja kun menin mitään aavistamatta viemään pyykkiä, löysin hänet meidän sängyltä. Oli siis irrottautunut valjaista ja hivuttautunut vaunuista sängylle ja ilmeisesti oli tulossa siitä alas. Iltapäivällä pappa haki meidät juhannuksen viettoon. Ensin oltiin mökkeilemässä. Pikkuihminen halusi rantaan heti ja puhuttiin uimisesta. Sitten olisi halunnut itse uimaan ja laittoi "Kukka uimaan" ja "Kiki (kivi) uimaan" järveen ja vatiin. Itsellekin tuli uinnin ja saunan aika. Sinne ei pikkuneitiä tarvitse kahdesti käskeä. Nytkin olisi riisunut heti hiekalla ja tuli vasta autettuna terassille riisumaan. Kaksi kertaa kävi järvessä ja ainakin ensimmäisellä kerralla toisti "Lämmintä", kun kyseltiin onko vesi lämmintä vai kylmää. Kolmannella kerralla tuli rantaan asti ja sanoi "Mennää saunaa" eli ei se niin lämmintä tainnut ollakaan. Saunan jälkeen oli luvassa grillimakkaraa ja sitä neitikin kovasti pyyteli, mutta söi sentään jukurttia ja leipää ensin. Iltapala päätettiin omenan syönnillä, joka suoritettiin kuljeskelemalla samalla ympäriinsä. Omena siinä likaantukin hiukan, mutta ei tuntunut tahtia haittaavan. Mökillä todettiin myös "Hytty haittaa".

Mökiltä jatkettiin mummulaan yökylään. Tyttö nukahti matkalla, sain nukkuvana sisään, riisuin ja vaihdoin vaipan, mutta sitten heräsi ja piristyi niin, että kukkui puoli kahteen asti.Juhannuspäivänä mummulassa mm. ulkoiltiin, joka tarkoitti enimmäkseen mansikoiden syöntiä eri puolilta pihaa.

Aiemmin viikolla kuultiin ensimmäinen nelisanainen lause "Vauva tästä lisää au (maitoa)." ja juhannuksena toinen "Ei saa pepii kiijaa.".